SPOT

SPOT Svetovanje Obalno-kraške regije

Od 1.1.2018 so vzpostavljene regionalne poslovne točke pod skupnim nazivom SPOT Svetovanje. V Obalno-kraški regiji so se v točki SPOT Svetovanje združile štiri organizacije z dolgoletno tradicijo izvajanja podpore podjetništvu. Konzorcij pod vodstvom Primorske gospodarske zbornice sestavljajo še Regionalno razvojni center Koper, Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov d.o.o. in Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana.

Namen SPOT svetovanje je podpora in pomoč potencialnim podjetnikom ter mikro, malim in srednje velikim podjetjem, ki se srečujejo s podjetniškimi izzivi na celotnem območju Obalno-kraške regije, ter izboljšanje  podjetniške kulture.

Točka SPOT Svetovanje Obalno – kraške regije nudi:

 • strokovno pomoč na različnih področjih v obliki informiranja, svetovanja in usposabljanj potencialnim podjetnikom, mikro, malim in srednje velikim podjetjem,
 • pomoč pri izvajanju e-postopkov preko eSPOT  portala,
 • izvajanje brezplačnih delavnic in usposabljanj z namenom krepitve znanja, veščin in dodatnih kompetenc MSP in potencialnih podjetnikov,
 • pomoč in povezovanje regionalnega okolja med podjetji, zbornicami, šolami, združenji in drugimi institucijami,
 • izmenjavo dobrih praks in odpiranje poslovnih priložnosti,
 • sooblikovanje podpornega okolja za poslovne subjekte.

Konzorcijski partnerji

 

Primorska gospodarska zbornica

Ferrarska ulica 2, 6000 Koper
T: +386 5 66 25 834
E: marija.rogan-sik@pgz-slo.si

 

Regionalni razvojni center Koper

Ulica 15. maja 19, 6000 Koper
T: +386 5 66 37 582
E: vlasta.starc@rrc-kp.si

 

Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov d.o.o. 

Partizanska cesta 4, 6210 Sežana
T: +386 5 73 44 362
E: dolores.kovsca@ora.si

 

Območna obrtno-podjetniška  zbornica Sežana

Kraška ulica 6, 6210 Sežana
T: +386 5 62 02 851
E: petra.weber@ozs.si

SPOT svetovanje

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPOT storitve

SPOT svetovalke

Marija Rogan Šik

Primorska gospodarska zbornica
E: marija.rogan-sik@pgz-slo.si

Vlasta Starc

Regionalni razvojni center Koper
E: vlasta.starc@rrc-kp.si

Dolores Kovšca

Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov d. o. o.
E: dolores.kovsca@ora.si

Petra Weber

Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana
E: petra.weber@ozs.si

Kontakt

  SPOT Svetovanje Obalno – kraške regije
  Ferrarska ulica 2 v Kopru (Ogrlica),
  I. nadstropje (Primorska gospodarska zbornica)

  Ponedeljek, torek, petek: od 8.00 do 14.00 ure
  sreda: 08.00 – 17.00 ure

  Zadnje novice

  Prihajajoči dogodki

  Brezplačna on-line delavnica »Planiranje za poslovni uspeh«

  SPOT Svetovanje Obalno-kraške regije organizira brezplačno on-line delavnico »Planiranje za poslovni uspeh« v TOREK, 18. januarja 2022 od 9.00 do 12:00 ure prek orodja ZOOM. Delavnica je BREZPLAČNA! Ko nekdo postane podjetnik, so njegove največje dobrine zagotovo njegovo znanje, volja, zaupanje vase in čas. Pravilno upravljanje časa nam lahko omogoči, da unovčimo svoje potenciale ter svoje ideje ... Read more

  Preberite več »
  On-line (prek orodja ZOOM),

  Brezplačna on-line delavnica »Kaj prinašajo davčne spremembe v letu 2022 ter PKP 10«

  SPOT svetovanje Obalno-kraške regije organizira brezplačno on-line delavnico »Kaj prinašajo davčne spremembe v letu 2022 ter PKP 10« v PONEDELJEK, 24. januarja 2022 od 9. do 11. ure, preko spletnega orodja ZOOM. Vlada je na področju davčne zakonodaje pripravila nekaj sprememb, s katerimi želi pospešiti razvoj gospodarstva po korona krizi in postopoma optimizirati davčno breme posameznikov in podjetij ... Read more

  Preberite več »
  On-line (prek orodja ZOOM),

  Brezplačna on-line delavnica »Kako povečati prodajo prek Instagrama?«

  SPOT Svetovanje Obalno-kraške regije organizira  BREZPLAČNO ON-LINE delavnico »Kako povečati prodajo prek Instagrama?«  v ČETRTEK, 27. januarja 2022 od 9:00 – 12:00 prek orodja ZOOM. Delavnica je BREZPLAČNA! Instagram je spletno družbeno omrežje, kjer uporabniki spoznavajo najnovejše trende, izdelke in storitve preko objav posameznikov ali podjetij. Pomembno lahko prispeva k povečanju prepoznavnosti vašega podjetja ali blagovne ... Read more

  Preberite več »
  On-line (prek orodja ZOOM),

  Podjetniška šola 2022

  Inkubator Sežana organizira brezplačno podjetniško šolo, ki bo potekala kot sklop e-izobraževanj in trimesečnega mentorskega programa ter bo namenjena inovativnim potencialnim in start-up podjetnikom za razvoj učinkovitega poslovnega modela za lažji zagon podjetja. Več informacij o programu in prijavnico najdete na povezavi: https://inkubator.si/podjetniska-sola-2022/ .

  Preberite več »

  Prijava na SPOT novice

   Showroom


   SPOT Svetovanje Obalno-kraške regije je v okviru izvajanja aktivnosti projekta SPOT izdelala in postavila virtualni razstavni prostor – SHOWROOM Obalno-kraške regije in gospodarstva.

   Osnovni namen showroom-a je predstavitev Obalno – kraške regije, prevladujočih panog in produktov regijskih podjetij na enem mestu. V okviru SPOT svetovanje Obalno – kraške regije smo se odločili za virtualni showroom, ki se nahaja se na spletu in je dostopen širšemu občinstvu.

   english

   SPOT Consulting of the Coast and Karst region has created the virtual exhibition space – SHOWROOM of the Coast and Karst region and economy as part of the implementation of the activities of the SPOT project.

   The SPOT project is co-financed by the European Regional Development Fund, Ministry of Economic Development and Technology, SPIRIT Slovenia, public agency.

   Virtualni showroom omogoča zbirko večjega števila produktov na enem mestu. To so lahko inovativni produkti podjetij v regiji, produkti določene branže, novi produkti, ki so zbrani in predstavljeni v določenem virtualnem okolju. Nove tehnologije nam omogočajo večjo in prepričljivejšo predstavitev produktov, saj nudijo njihovo predstavitev v 360 stopinjski tehnologiji.

   Showroom je dostopen vsej zainteresirani javnosti na svetovnem spletu, opremljen je s predstavitvenim besedilom in promocijskim gradivom o regiji in regijskem gospodarstvu. V nadaljevanju objavljene fotografije si lahko ogledate kot 360° fotografije in se ročno pomikate po prostoru, pokrajini… ali pa kot virtualni ogled panoramskih posnetkov (360° foto) s pomčjo posebnih VR očal. Panoramski posnetki podjetij so objavljeni na Googlovih poslovnih profilih podjetij (Google My Business).

   Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javne agencije.

   Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javne agencije.