Varstvo osebnih podatkov in pogoji uporabe spletne strani

Varstvo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke potrebujemo iz dveh razlogov:

  • da lahko odgovorimo na vaše povpraševanje,
  • da vam lahko zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na naši spletni strani ter drugih digitalnih kanalih, ki jih uporabljamo.

Primorska Gospodarska Zbornica (v nadaljevanju PGZ) se zavezuje, da podatkov, ki jih boste posredovali preko spletnih strani www.pgz-slo.si ali na kakršenkoli drug način, ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi katerega so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Kadarkoli lahko pisno z elektronskim sporočilom na info@pgz-slo.si zahtevate, da spletna stran www.pgz-slo.si trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov.

Ponudnik posredovane podatke zbira, obdeluje in hrani skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-2) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR). Zbranih podatkov o svojih strankah ne posredujemo tretjim osebam, razen državnim organom za namen pregona storilcev prekrškov in kaznivih dejanj, kadar ti to izrecno zahtevajo po veljavni zakonodaji. Ponudnik navedene osebne podatke naročnikov shranjuje na tehnično in programsko varovani opremi.

Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Spletne strani uporabljajo “piškotke”. To so majhne datoteke, ki se ob obisku strani shranijo na vaš disk. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste “piškotke” sprejeli ali zavrnili. Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo, lahko preverite tukaj.

Če »piškotkov« ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani.

Izključitev odgovornosti

Spletne strani www.pgz-slo.si so postavljene in vzdrževane z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu PGZ ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako podjetje ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja teh spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, PGZ ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

Politika zasebnosti za uporabnike storitev SPOT svetovanje Obalno – kraške regije

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih SPOT svetovanje Obalno – kraške regije zbira od vas, ko se naročite na prejemanje vsebin kot so e-novice, vabila na dogodke, in ostale storitve SPOT svetovanje Obalno – kraške regije.

Upravljavec zbirke osebnih podatkov:  

Primorska gospodarska zbornica Ferrarska 2, 6000 Koper
Matična številka: 2338238000
Telefon: 05 662 58 34
e-mail: spotobalnokraske@pgz-slo.si 

Kontakt skrbnika zbirke osebnih podatkov in pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov na SPOT svetovanje Obalno-kraške regije e-mail: spotobalnokraske@pgz-slo.si
Namen obdelave osebnih podatkov:  Vodenje evidence o naročnikih na prejemanje e-novic, za telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje, za pošiljanje vabil za seminarje, delavnice in druge dogodke, ki jih upravljavec organizira, pošiljanja e-novic, pošiljanja zahval, za statistična raziskovanja in za  namene poročanja v okviru Javnega razpisa SPOT 2018-2022 do zaključka spremljanja projekta.  
Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkovOsebni podatki prejemnikov/naročnikov na prejemanje e-novic se obdelujejo na podlagi privolitev posameznika po določbi točke (a) člena 6(1) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.  
Obrazložitev zakonitih interesov/
Uporabniki ali kategorije uporabnikov[1] osebnih podatkov, če obstajajoOsebni podatki prejemnikov/naročnikov na prejemanje e-novic bodo uporabljeni za namene poročanja SPIRIT, javne agencije, MGRT o uspešnosti projekta SPOT svetovanje, pri čemer bodo posredovani zgolj statistični kazalci.     
Informacije o prenosih osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijoPodatki se ne bodo prenašali v tretjo državo ali mednarodno organizacijo
Obdobje hrambe osebnih podatkov ali, kadar to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja: Informacije o obstoju pravic posameznika, da lahko zahteva dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev, ali obstoj pravice do ugovora obdelavi in pravice do prenosljivosti podatkovOsebni podatki se bodo v skladu z zahtevami projekta hranili še 10 let po zaključku projekta ali do preklica osebne privolitve posameznika. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahteva posameznika se obravnava skladno z določbami Splošne uredbe.  
  Informacija o pravici do preklica privolitve, kadar obdelava temelji na privolitvi  Privolitev lahko kadar koli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.  
Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organuPritožbo lahko podate  Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si).
Ali  je zagotovitev osebnih podatkov zakonska ali pogodbena obveznostDA. Posameznik se lahko prostovoljno odloči, ali bo posredoval osebne podatke.  
Ali mora posameznik zagotoviti osebne podatke ter kakšne so morebitne posledice, če jih ne zagotovi  Posamezniku ni potrebno zagotoviti osebnih podatkov, kar ne bo povzročilo posledic.  
Informacije o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter vsaj v takih primerih smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki:Avtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje se ne izvaja.


[1] Točka (9) člena 4 Splošne uredbe.