Loading dogodki

Izmenjava dobrih praks na področju povezovanja ponudnikov na Dolenjskem

9. junija|8:00 dop - 6:00 pop

Spoštovani podjetniki, podjetnice in potencialni podjetniki!

SPOT svetovanje Obalno-kraške regije organizira dogodek mreženja, izmenjave in ogleda dobrih praks podjetniških priložnosti na področju povezovanja ponudnikov z namenom doseganja boljših rezultatov poslovanja ter skupnega nastopa na trgu. Pridružite se nam. Z udeležbo na dogodku boste imeli priložnost spoznati podjetnike iz druge regije, si izmenjati izkušnje ter nenazadnje boste z ogledom dobrih praks mogoče našli tudi nove podjetniške priložnosti.

Na Dolenjsko se bomo odpravili v četrtek, 9. junija 2022.

Udeležba na dogodku je brezplačna, poskrbljeno bo za prevoz in hrano na poti.

Odhod z avtobusom iz Kopra bo ob 8.00 (avtobusna postaja pri glavni pošti v Kopru) oz. Kozine ob 8.15 (bencinski servis Petrol ob avtocesti KP-LJ) proti Dolenjski. Prihod na Dolenjsko ob cca. 9.30. Predviden prihod domov v večernih urah.

  • Program dogodka:
  • Spoznavanje dobre prakse združevanja ter povezovanja ponudnikov v okviru blagovne znamke »Dobrote Dolenjske«. Dobrote Dolenjske so kolektivna blagovna znamka, ki jo ustvarjajo že od leta 2014 pod okriljem Zavoda za kulinariko in turizem Dobrote Dolenjske s ciljem združevanja in povezovanja najboljših ponudnikov iz te slovenske regije. Danes združujejo več kot 70 različnih ponudnikov z več kot 450 visokokakovostnimi, certificiranimi izdelki z območja nekdanje zgodovinske dežele Dolenje Kranjske, ki je obsegala Dolenjsko, pa tudi Belo krajino.
  • Ogled dobre prakse »Hiše žive dediščine«. V hiši deluje medgeneracijski interpretacijski center dediščine s sloga-nom »Iz narave in preteklosti za prihodnost«, s katerim želijo poudariti pomen naravne in kulturne dediščine ob-močja in jo na najbolj inovativen način prenesti naslednjim rodovom. Sledi predstavitev delovanja Društva pode-želskih žena, ki v Sobi žive dediščine izvajajo raznorazne delavnice peke kruha, priprave potic ipd. V hiši je našel prostor tudi sodoben enološki laboratorij, kjer Društvo vinogradnikov izvaja meritve in analize vin ter degustacije.
  • Spoznavanje uspešne zgodbe povezovanja ponudnikov v okviru projekta »Turizem v zidanicah«, ki združuje več kot 40 lastnikov zidanic. Slovenska turistična organizacija je zidanicam leta 2010 podelila nagrado srebrni Sejalec za drugi najbolj inovativen turistični produkt v Sloveniji. Leta 2020 pa so zidanice prejele še evropsko nagrado ECTN kot Evropska destinacija trajnostnega in kulturnega turizma.
  • Za konec bomo spoznali še uspešno zgodbo povezovanja pridelovalcev cvička in si ogledali Matjaževo domačijo na Pahi.

Udeležba na dogodku je za vse udeležence brezplačna.
OBVESTILO: Na poti je potrebno upoštevati vse morebitne ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki bodo takrat v veljavi. Prepričani smo, da bomo z ustreznim ravnanjem vsakega posameznika dogodek izvedli tako, da se bomo vsi počutili varno in prijetno.

Prijave na dogodek sprejemamo preko spletne prijavnice: https://forms.gle/f3AUqRzxthbqa7kF8, najkasneje do četrtka, 2. junija 2022.

Število mest je omejeno – pohitite s prijavo!
Dodatne informacije dobite prek e-pošte: vlasta.starc@rrc-kp.si oz. po tel.: 05 66 37 582.

Deli dogodek

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
9. junija
Ura:
8:00 dop - 6:00 pop
Kategorija Dogodek: