Loading dogodki

Brezplačna on-line delavnica »Obdavčitev prejemkov poslovodij in prokuristov«

3. februarja|9:00 dop - 11:00 pop

SPOT svetovanje Obalno-kraške regije organizira brezplačno on-line delavnico »Obdavčitev prejemkov poslovodij in prokuristov« v ČETRTEK, 3. februarja 2022 od 9. do 11. ure, preko spletnega orodja ZOOM.

Delavnica je BREZPLAČNA!

Poslovodenje in prokura se po naravi dela razlikujeta, zato imata tudi različni davčni obravnavi dohodkov, izplačanih na podlagi posamezne pogodbe. Za pravilno davčno obravnavo dohodkov iz naslova posamezne pogodbe in ugodnosti, ki izhajajo, je pomembno, da razumemo in ločimo pojme, kot so poslovodna oseba, prokurist, delavec s posebnimi pooblastili, pogodbo o poslo-vodenju ali prokuri.

Ste v dilemi ali skleniti s poslovodno osebo pogodbo o zaposlitvi ali pogodbo o poslovodenju, ali ne veste kako pravilno urediti prokuro ter kakšno pogodbo skleniti z upokojencem, ki je lastnik podjetja in poslovodja ter kako dohodki, ki jih prejema upokojenec, vplivajo na njegovo pokoj-nino in kako so obdavčeni. Vsa ta vprašanja bodo obravnavana na delavnici. Delavnica je namenjena podjetnikom (MSP), ki so v vlogi poslovodnih oseb, kot tudi osebam, ki prejemajo prokuro ali poslovodenje ali pa obračunavajo prokuro oz. poslovodenje ter ostalim, ki jih tematika zanima.

PROGRAM DELAVNICE: 9:00 – 11:00

  • Sklenitev ustrezne pogodbe za opravljanje nalog poslovodenja in prokure.
  • Razlika med obdavčitvijo prejemkov poslovodij po pogodbi o poslovodenju in pogodbi o zaposlitvi.
  • Kakšna je obdavčitev po Pogodbi o poslovodenju z družbenikom in kakšna z osebo, ki ni družbenik?
  • Kako so obdavčeni prokuristi, ter naloge, ki jih lahko opravlja prokurist v podjetju?
  • Kako so obdavčeni upokojenci, ki opravljajo poslovodenje ali prokuro?
  • Odgovori na vprašanja.

Delavnico bo izvedla predavateljica Irena Kamenščak, univ. dipl. prav., davčna svetovalka v družbi BDO Svetovanje d.o.o.. Diplomirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani. Svetuje na področju dohodnine, davčnega postopka, gospodarskega in delovnega prava.

Delavnica bo potekala v ON-LINE obliki v živo med 9.00 in 11.00 preko spletne aplikacije ZOOM. Povezavo za spremljanje delavnice vam bomo poslali na vaš e-mail naslov, dan pred dogodkom.

Število mest je omejeno!

Prijave na delavnico zbiramo najkasneje do torka, 1. februarja 2022 oz. do zasedbe prostih mest preko spletne prijavnice na povezavi: https://forms.gle/A2FTqyDDWE7EXzdA8 .

Dodatne informacije lahko spletne prijavnice pri ORA Krasa in Brkinov d.o.o., svetovalka Dolores Kovšca, tel.: 051 424 532 oz. po e-pošti: dolores.kovsca@ora.si.

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javne agencije

Deli dogodek

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
3. februarja
Ura:
9:00 dop - 11:00 pop
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

On-line (prek orodja ZOOM)