Skrivnost uspešnega logističnega podjetja, Intereuropa? »Vodilni ponudnik celovitih logističnih rešitev v jugovzhodni Evropi«

Logistika, gre za dejavnost, ki se ukvarja z upravljanjem toka (od virov do porabnikov). Logistika je pomembna, če želimo, da bo dobrina ali storitev na pravem mestu ob pravem času. Kaj vse pa je potrebno storiti, da se lahko to omogoči?

Skupina Intereuropa

je vodilni ponudnik celovitih logističnih rešitev v jugovzhodni Evropi in deluje v okviru Skupine Pošta Slovenije. Z lastno poslovno mrežo so prisotni v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Severni Makedoniji, Črni gori, na Kosovu, v Albaniji in Ukrajini. V ostalih evropskih državah in po svetu pa zagotavljajo logistične rešitve z mrežo zanesljivih dolgoletnih poslovnih partnerjev. Njihova dolgoletna prisotnost na trgih jugovzhodne Evrope je njihova konkurenčna prednost.

Kje vse je potrebna prilagoditev za uspešnost logističnega podjetja?

  • Kadri: usposobljeni in motivirani zaposleni so ključ za uspešnost podjetja. Zato v Intereuropi nenehno izobražujemo svoje kadre in razvijamo njihove kompetence.
  • Analiza podatkov: zbiranje, analiza in uporaba podatkov pomaga pri izboljševanju procesov in hitrejšim odločitvam. V Intereuropi te podatke v realnem času opazujemo skozi BI aplikacijo (business intelligence)
  • Stalna optimizacija in prilagajanje blagovnim tokovom: na Intereuropi nenehno ocenjujemo svoje procese in iščemo priložnosti za optimizacije
  • Okolje in trajnost: spremljanje in prilagoditve za zmanjšanje vpliva na okolje, kot so uporaba okolju prijaznih prevoznih sredstev in embalaže
  • Transport : izbira ustreznega prevoznega sredstva, optimizacija poti ter sledenje in upravljanje prevoza
  • Skladiščenje: optimizacija skladiščnih prostorov in informacijska nadgradnja v smeri povezovanja s strankami in dobavitelji (EDI, API,…)
  • Tehnologija: uporaba napredne logistične programske opreme, sledenje pošiljkam v realnem času in avtomatizacija procesov

Dejavnost skupine Intereuropa je zagotavljanje vseh vrst logističnih storitev s področja kopenskega, pomorskega in zračnega prometa, skladiščenja in distribucije kot tudi carinskih in drugih logističnih storitev, ki so potrebne za nemoten pretok blaga od proizvajalca do kupca.

Vse logistične projekte vodita visoka strokovnost in usposobljenost za logistiko, ki ju dokazujejo z bogatimi izkušnjami in nudenjem najoptimalnejših rešitev. Sposobnost popolnega prilagajanja celovite palete logističnih storitev vsem željam in potrebam kupcev zagotavlja zanje optimalne rešitve, hkrati pa je ena ključnih prednosti podjetja.

Lastne zmogljivosti omogočajo zagotavljanje logističnih rešitev za najrazličnejše vrste blaga, ki ga obvladujejo in transportirajo po kopnem, morju ali zraku v vseh smereh.

Celovito paleto logističnih storitev zagotavljajo preko ključnih področjih:

  1. Kopenski promet, ki zajema: Cestni promet, zbirni promet, domači promet, carinske storitve in železniški promet.
  2. Interkontinentalni promet, ki zajema: Zračni promet, pomorski promet, pomorsko agencijo, avtomobilska logistika in projektna logistika.
  3. Logistične rešitve: Skladiščenje, distribucija, logistične rešitve.

Nazadnje nas je Intereuropa razveselila z novico, da je odprla nova logistična centra na Hrvaškem (lokacija, Kukuljanovo na Reki) in Srbiji (lokacija, Novi Banovci blizu Beograda).

Skupina Intereuropa upravlja različna specializirana skladišča glede na blagovne skupine. Kupci so iz različnih industrij, kjer so potrebe po skladiščenju in pretovarjanju kemikalij in drugega nevarnega blaga, farmacevtskih izdelkov, izdelkov bele tehnike, tekstilne, živilske industrije, oblačilne industrije, avtomobilov itd. Potrebna so nenehna vlaganja v vzdrževanje in posodabljanje obstoječe skladiščne in logistične infrastrukture, obenem pa v skladu s potrebami strank in glede na poslovne priložnosti investiranja v nove kapacitete.

S pridobitvijo novih logističnih zmogljivosti bo Skupina Intereuropa, kot tudi njeni odvisni družbi na Hrvaškem in v Srbiji, lahko pokrila večji obseg blagovnih tokov, dopolnila dosedanjo ponudbo na področju skladiščenja in logističnih rešitev ter tako zaokrožila celovito paleto logističnih storitev na Hrvaškem in v Srbiji in na področju celotne jugovzhodne Evrope.

Skrivnost uspešnosti logističnega podjetja Intereuropa?

Zaposleni v Skupini Intereuropa, dajo velik poudarek na želje kupcev, kupcem se prilagodijo, skušajo izpolniti vsako željo na njim najbolj ugoden, primeren in enostaven način. Dobro ime podjetja gradijo na način zaupanja, kredibilnosti, nudenja občutka varnosti, zaželjenosti, prijaznosti in ustrežljivosti kupcem.


Kupci se lahko nanje obrnejo kadarkoli na pomoč in posvet, z veseljem pomagajo.


Viri:


Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javna agencija.

Deli s prijatelji

Zadnje aktivnosti

Technobell ima srebrno inovacijo

Rekuperacija anhidrida maleinske kisline s topilom (RAMT). Z inovacijo »Rekuperacija anhidrida maleinske kisline s topilom« so trajnostno optimizirali in nadgradili proces proizvodnje anhidrida maleinske kisline. Razvili so tehnologijo oz. enoto

Preberite več »