Kako pristopiti bazi mednarodnih kadrov? »EURES – Vodilna mreža za iskanje mednarodnih kadrov«

 

V svetu, ki je vse bolj povezan in globaliziran, so pravi kadri, na pravih položajih ključnega pomena za doseganje dobrih poslovnih rezultatov.

Pomanjkanje usposobljenih delavcev na lokalnem trgu dela ni več ovira, saj se vam odpirajo vrata v mednarodni bazen potencialnih zaposlenih.

EURES (Evropska služba za zaposlovanje) je orodje, ki omogoča dostop do obsežnega kadrovskega bazena in lajša iskanje pravih kandidatov za podjetja.

Kaj je EURES?

EURES je mreža, ustanovljena s strani Evropske komisije, ki povezuje 31 držav Evropskega gospodarskega prostora (EGP), vključno s članicami Evropske unije ter državami EFTA (Evropsko združenje za prosto trgovino), Norveško, Islandijo, Lihtenštajn in Švico.

Cilj EURES-a je spodbujanje svobodnega pretoka delavcev in olajšanje zaposlovanja po celotnem evropskem prostoru. Omogoča podjetjem, da poiščejo kandidate v drugih državah članicah, ki ustrezajo njihovim potrebam, ter hkrati ponuja podporo in informacije za migrante, ki iščejo zaposlitev v tujini.

Kaj EURES ponuja podjetjem?

  1. Dostop do obsežnega kadrovskega bazena: EURES omogoča, da dosežete širok spekter kandidatov iz različnih držav. To vam pomaga poiskati zaposlene z različnimi znanji, veščinami, izkušnjami ter jezikovnimi znanji.
  2. Pomoč pri postopku zaposlovanja: EURES svetovalci pomagajo pri vseh fazah postopka zaposlovanja, vključno s svetovanjem o migracijskih vprašanjih, priznavanju kvalifikacij in drugimi pravnimi zadevami.
  3. Informacije o delovnem okolju: EURES omogoča, da lahko prejmemo informacije o življenju in delu v drugih državah. To lahko pomaga pri pripravi na vključitev mednarodnih zaposlenih v razna podjetja.

Mreženje v mednarodnem okolju:

Za širjenje na mednarodnem področju, se za nasvete in podporo oglejte evropsko podjetniško mrežo. Ta združuje več tisoč strokovnjakov, ki lahko pomagajo pri navezovanju stikov s koristnimi mednarodnimi osebami.

Napovedane dogodke lahko spremljamo na strani Evropski dnevi zaposlovanja. Na teh dogodkih se odprejo nove priložnosti, kjer lahko na enem mestu spoznate veliko število iskalcev zaposlitve ter promovirate svoje malo ali srednje podjetje in oglašujete delovna mesta. Lahko tudi vnaprej pripravite razgovore za zaposlovanje delavcev na samem dogodku. Udeležba na dogodkih je mogoča osebno ali preko spleta.

Udeležba na mednarodnih zaposlitvenih sejmih omogoča, da postanete vidni in privabite najboljše delavce. Prav tako je priložnost, da preverite konkurenco.

Storitve EURESA so za mala in srednja podjetja brezplačna. To pomeni, da lahko objavite svoje delovne ponudbe in prejemate prijave od potencialnih kandidatov brez dodatnih stroškov.

Ne glede na to, ali iščete strokovnjake v IT, znanstvenike, zdravstvene delavce ali delavce v drugih panogah, EURES omogoča, da razširite svoj kader in povečate svoje možnosti za uspeh na mednarodnem trgu. S pridružitvijo EURES mreži, se odprejo vrata novim priložnostim za rast podjetja.

 

EURES omogoča pridobitev najboljših mednarodnih kadrov za podjetja.

 

Viri:

https://eures.ec.europa.eu/index_en 
https://www.ess.gov.si/iskalci-zaposlitve/delo-v-evropi-eures/#/ 
https://europeanjobdays.eu/sl
https://een.ec.europa.eu/ 

 
 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, Javna agencija.

Deli s prijatelji

Zadnje aktivnosti

»ABC PODJETNIŠTVA«

KOMU SO NAMENJENA? Usposabljanje je namenjeno vsem potencialnim podjetnikom in podjetnikom začetnikom. Namen je opolnomočiti vse podjetnike začetnike s strokovnimi vsebinami na začetku podjetniške poti, s posebnim poudarkom na podjetnicah

Preberite več »