Dan inovativnosti 2022 – nacionalna podelitev nagrad najboljšim inovacijam

“Z inovacijami presegamo meje!” To je slogan, ki je bil vodilo in rdeča nit letošnjega razpisa za najboljše inovacije. 13 regijskih gospodarskih zbornic je februarja pričelo z aktivnostmi promocije projekta in pogovori s podjetji o njihovi inovacijski dejavnosti. Dobre ekipe, povezovanje, sodelovanje in spoštovanje so bili najboljši temelji, na čemer temeljijo vsi uspehi. 

Letos je bilo posredovanih kar 202 inovacijskih predlogov, ki so bili plod odličnega dela razvojnih ekip, posameznikov, raziskovalnih inštitucij, inovatorjev. V inovacijah je sodelovalo preko 1000 inovatorjev. Na nacionalni nivo pa se je uvrstilo kar 44 inovacijskih predlogov. Pri tem je pomembno izpostaviti veliko sodelovanje pri nastajanju inovacij nosilnih podjetij z inštitucijami znanja, kot tudi drugimi podjetji tako iz Slovenije kot tujine. Vse to nakazuje, da inovatorji razumejo pomen povezovanja, veliko vlagajo v raziskave in razvoj ter se zavedajo, da bodo inovacije glavno gonilo našega razvoja, ne le podjetij, temveč celotne družbe. 

V juniju se je odvilo 11 regijskih podelitev najboljšim inovatorjem. Vsaka od svečanih podelitev je imela lokalni pridih, odlične izpostavitve in predstavitve inovatorjev, spodbudne misli predstavnikov regijskih zbornic, GZS, MGRT, SPIRIT ter predstavnikov lokalnih skupnosti.

“Dan inovativnosti” se je letos  že dvajsetič odvil 20.9.2022 na Brdu pri Kranju in predstavlja sklepno dejanje celoletnega projekta priznanj za najboljše inovacije. Podeljenih je bilo 7 zlatih, 23 srebrnih, 12 bronastih ter 3 posebna priznanja za inovacijski izziv. Ob zaključku podelitve je sledila še razstava zlatih nagrajencev, kjer so imeli vsi gostje možnost spoznati in prepoznati najboljše inovacije v Sloveniji za leto 2022. 

Med njimi sta bili tudi 2 regijski podjetji, in sicer Titus d.o.o. Dekani ter ATech d.o.o. iz Materije. Prvo je prejelo srebrno, drugo pa bronasto priznanje na nacionalni ravni.

V imenu Primorske gospodarske zbornice jima iskreno čestitamo za ta izjemen dosežek!

Deli s prijatelji

Zadnje aktivnosti