Podeljena priznanja najboljšim inovatorjem Obalno-kraške regije za leto 2022

Na letošnji “Razpis za inovacije” se je prijavilo 7 regijskih podjetij, kar je presenetljivo več kot prejšnja leta. Kot je izpostavil predsednik Komisije za inovacije PGZ, dr. Aleš Lipnik, so inovacije nujno potrebne za rast celotne družbe, delo komisije pa mora biti namenjeno predvsem temu, da inovatorje usmeri v nadaljnje izboljšave.

Na slavnostni podelitvi, ki je bila 10. junija 2022, sta najvišji oceni oz. srebrno priznanje prejeli inovaciji podjetij Atech d.o.o. iz Materije in Titus d.o.o. iz Dekanov, ki sta se tudi uvrstili v nacionalni izbor. Komisija je ob tem podelila še bronasti priznanji podjetjima TF LAB d.o.o. iz Kopra in Befine-Pro d.o.o. iz Sežane. Tri inovacije pa so prejele priznanje za prispevek k inovativnosti. Le-te so rezultat ekip iz Srednje tehniške šole Koper ter podjetij Nattura in Titus Technologies d.o.o.

Na prireditvi sta vse prisotne pozdravili Vesna Nahtigal, izvršna direktorica za industrijsko politiko pri GZS in mag. Marija Čebular Zajec iz Direktorata za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo, ki deluje v okviru MGRT.  Inovatorji so se seznanili tudi z aktivnostmi in možnostmi sofinanciranja Urada za intelektualno lastnino RS, ki ga je na dogodku zastopala Doroteja Vozelj. 

Deli s prijatelji

Zadnje aktivnosti