Uspešna zgodba lokalnega podjetja Robotina

Robotina v projektu Interreg ISE-EMH kot dodana vrednost velikih podatkov.

Podjetje Robotina d.o.o., ki se ukvarja z avtomatizacijo z lastnimi izdelki za področje avtomatizacije stavb, industrije in energetski management je s partnerji Insieme na Interreg ISE-EMH projektu:
• Analiziralo kako se lahko podatke iz teh sistemov uporabi za druge namene,
• Rešitev implementiralo na svojo platformo HQ Universe in
• generiralo uporabne informacije s ciljnimi in uporabnimi nameni skrbi za starejše in zgodnji detekciji sprememb življenjskega sloga, ki lahko nakazujejo na bolezen.

Splošni cilj projekta Interreg ISE-EMH je okrepiti čezmejno sodelovanje in prenos znanja na področju elektronskega in mobilnega zdravja (EMH). Medtem ko pa je krovni predmet projekta izgradnja testne platforme za občane ter raziskava možnosti uporabe tehnologije interneta stvari za zgodnje odkrivanje vedenjskih sprememb pri starostnikih in uporaba pridobljenih podatkov za preventivne ukrepe, zgodnje odkrivanje bolezni in podporo starostnikom na daljavo.

Robotina je ponovno dokazala, kako je možno diferencirati uporabo napredne tehnologije hišne avtomatizacije in energetskega managementa za druge namene. V tem primeru v smeri novih aplikacij e-zdravstva oziroma zdravstvene digitalne podpore prebivalstvu.

Več o projektu:  ISE-EMH | Italia Slovenia (ita-slo.eu)

Dodatne informacije v članku v prilogi:

Robotina d.o.o. – Insieme ISE-EMH project

Deli s prijatelji

Zadnje aktivnosti