Seja Ekonomsko socialnega sveta Obalno-Kraške regije (ESSOKR), 1.12.2021

fleksibilen dialog

Seja Ekonomsko socialnega sveta Obalno-Kraške regije (ESSOKR), 1.12.2021

V sredo, 1.12.2021, so se na sedežu Primorske gospodarske zbornice ponovno sestali člani Ekonomsko-socialnega sveta regije Istra, Brkini in Kras.

Na svoji redni seji so dogovorili podrobnosti o podatkih, ki jih bo delovna skupina Univerze na primorskem obdelovala v sklopu naloge za pripravo Strateškega razvojnega dokumenta do leta 2040.

Gre za pomemben dokument, ki ga regija še nima in bo usmerjal delo županov, občinskih svetov in podjetniškega podpornega okolja v naslednjih letih. Ob sodelovanju strokovnjakov iz različnih področij naj bi dokument pripravili do pozne pomladi prihodnje leto in v aktivnem dialogu tako z gospodarstvom kot sindikati in ga takrat tudi predstavili javnosti.

V pripravi Strateškega razvojnega dokumenta so svoja pričakovanja posredovali predstavniki gospodarstva. Dokument bo prvi te vrste med slovenskimi regijami in bo primerno izhodišče v času pričakovanega postopka regionalizacije Slovenije.

Dogodek je nastal v okviru projekta Socialni partner za socialni dialog III – Fleksibilen di@alog.

Fotogalerija

Vir: eKoper

fleksibilen dialog

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (www.eu-skladi.si). Projekt se financira iz Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020, 11. prednostne osi »Pravna država, izboljšanje institucionalnih zmogljivosti, učinkovita javna uprava, podpora razvoju NVO ter krepitev zmogljivosti socialnih partnerjev«, 11.2 prednostne naložbe »Gradnja zmogljivosti za vse zainteresirane strani s področja izobraževanja, vseživljenjskega učenja, usposabljanja in zaposlovanja ter socialnih politik, tudi prek sektorskih in ozemeljskih paktov za spodbujanje reform na nacionalni, regionalni in lokalniravni«, 11.2.2 specifičnega cilja »Krepitev usposobljenosti socialnih parterjev v procesih socialnega dialoga, zlasti na področju politik trga dela in vseživljenjskega učenja«.

Deli s prijatelji

Share on facebook
Share on email
Share on twitter

Zadnje aktivnosti

POMEMBNO OBVETILO!

Primorska gospodarska zbornica obvešča svoje stranke, da zaradi izredne situacije (bolezni) URADNIH UR NE BO V PETEK, 14.1.2022. Za nujne primere na področju javnih listin

Preberite več »