Slavnostna podelitev priznanj najboljšim inovatorjem Primorske za leto 2021

V ponedeljek, 20. septembra 2021 je v Novi Gorici potekala tradicionalna slavnostna podelitev priznanj najboljšim inovatorjem Primorske 2021. Letos so pri organizaciji dogodka združile moči Primorska gospodarska zbornica, Severno Primorska gospodarska zbornica ter Regionalna  zbornica Postojna.

Med nagrajenci PGZ na regionalni ravni so bila tri uspešna in poznana primorska podjetja, ki s svojimi inovacijami navdušujejo že vrsto let.

Dobitnik bronastega priznanja je podjetje Robotina d.o.o., s produktno inovacijo “xEMS, Dinamični sistem za upravljanje porabe več prosumerskih sistemov”, katero je zasnovala ekipa 5 inovatorjev, v sodelovanju z ekipo 4 inovatorjev iz podjetja Porsche Slovenija. 

Dobitnik srebrnega priznanja je podjetje HIDRIA d.o.o., podružnica Koper, KC Industrijska avtomatizacija, s procesno inovacijo “Tehnologija avtomatizirane proizvodnje radarskih logotipnih pokrovov”, katero je zasnovala ekipa 15 inovatorjev, v sodelovanju z ekipo 4 inovatorjev iz podjetja Hella Saturnus Slovenija.

Dobitnik zlatega priznanja pa je podjetje ATech d.o.o., s produktno inovacijo “PipeCut 220 INOX”, ki jo je zasnovala ekipa 9 inovatorjev. Podjetje se je s svojo inovacijo uvrstilo tudi v nacionalni izbor. Priznanja na nacionalni ravni pa bodo podeljena na “Dnevu inovativnosti”, ki bo 12. oktobra 2021 v Ljubljani.   

Vsem nagrajencev Primorske iskreno čestitamo!

Letošnja zgodba na  regijskem nivoju je tako zaključena, vendar pa že snujemo načrte za prihodnje leto in se veselimo plodnega skupnega sodelovanja in novih prijav.

Utrinki iz dogodka:

Deli s prijatelji

Zadnje aktivnosti