Podelitev priznanj najboljšim regijskim inovacijam za leto 2020

Ob zaključku »Razpisa za zbiranje prijav za podelitev priznanj in diplom najboljšim inovacijam v Obalno-kraški regiji za leto 2020« je direktor Primorske gospodarske zbornice (PGZ), Robert Rakar minuli teden podelil priznanja najboljšim inovatorjem na regionalni ravni.

Letošnji dobitniki bronastega priznanja za inovacijo »SafeGate/4S – varen prehod in pameten varen prostor«, so kar tri podjetja s skupno 12-člansko ekipo inovatorjev, in sicer Robotina d.o.o. iz Kozine, 3 PORT d.o.o. iz Kopra in Viviot d.o.o. iz Ljubljane. Le-ti so tudi prejemniki srebrnega priznanja na nacionalni ravni, ki jim ga je podelila Gospodarska zbornica Slovenije. Priznanja smo podelili na sedežu podjetja Robotina d.o.o., ki ga že 30 let uspešno vodi direktor Devid Palčič.

Prejemnik bronastega priznanja na regionalni ravni je tudi podjetje Titus Technologies d.o.o. in njegova 5-članska ekipa inovatorjev pod vodstvom direktorja Petra Orbaniča, za inovacijo »Stroj za ultrazvočno spajanja omar«.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo in upamo na uspešno sodelovanje tudi v novem letu, kjer pričakujemo še večje število prijav na nov razpis, ki bo predvidoma objavljen v februarju 2021.

V PGZ si želimo nekatere novosti in izboljšave v samem procesu prijav in ocenjevanja, saj je primarni cilj projekta večja uveljavitev inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva.

Deli s prijatelji

Share on facebook
Share on email
Share on twitter

Zadnje aktivnosti