INFORMATOR PGZ V KRIZNIH RAZMERAH 9.4.2020

primorska gospodarska zbornica

V sprejetem Interventnem zakonu (ZIUZEOP) smo med drugim v vladno presojanje poslali tudi dopolnjen 22. člen tega zakona, saj mnogi, predvsem izvozniki, bi v veliki meri ne bili upravičeni do koriščenja vladnih ukrepov.

Novo, z naše strani predlagano besedilo se glasi:

Imetnikom ATA zvezkov, ki jim veljavnost poteče med 24. 1. 2020 in 31. 5. 2020, svetujemo, da pred potekom veljavnosti zvezka pri izdajatelju pridobijo nadomestni ATA zvezek, s katerim bodo podaljšali rok za ponovni izvoz blaga na nadaljnje eno leto. Nato se za zaključek prvotnega zvezka in odprtje nadomestnega zvezka obrnite na najbližji carinski urad v Sloveniji. https://www.gzs.si/skupne_naloge/javna_pooblastila/Novice/ArticleId/74975/vpliv-koronavirusa-na-ata-zvezke

Da bo v teh časih varnost vašega poslovanja še večja, vam v sodelovanju s partnerskim podjetjem PRVA BONITETNA AGENCIJA, d.o.o. stopamo naproti in vsem novim uporabnikom omogočamo pridobitev dostopa za brezplačno uporabo sodobne bonitetne aplikacije EBONITETE.SI do 31.5.2020. Tako boste lahko učinkovito preverili svoje poslovne partnerje, si znižali riziko poslovanja in naredili nabor novih potencialnih partnerjev. Na spodnji spletni povezavi izpolnite zahtevana polja in si ustvarite brezplačen dostop do aplikacije EBONITETE.SI.

Dobili smo dokaj zanesljive informacije, da naj bi prihodnji teden z delom lahko pričeli trgovci z gradbenim materialom (tudi veliki prodajalci), vsi izvajalci storitev servisiranja in vzdrževanja vozil (kleparji, ličarji, elektrikarji itd), servisi za popravilo tehničnega blaga (klime, črpalke, itd.). Na potencialnem seznamu je še nekaj dejavnosti, vendar je pred sprostitvijo pridobiti mnenje in varnostni protokol opravljanja storitev od NIJZ. Omenjene protokole bodo izvajalci morali dosledno spoštovati. Postopnost odpiranja dejavnosti bo v veliki meri odvisna od epidemioloških kazalcev širjenja virusa v dneh po praznikih.

Vsekakor pa tudi v prihodnjem tednu še naprej ostaja v veljavi prepoved gibanja med občinami.

V excell priponki vam ponujam enostaven pripomoček za vse, ki boste izplačevali krizni dodatek. Iz nje so razvidni prihranki, ki jih boste pri tem imeli pri vsaki obračunani plači.

Toliko za danes, želim vam lep dan. Ostanite zdravi.

Robert Rakar

direktor

Deli s prijatelji

Zadnje aktivnosti