INFORMATOR PGZ V KRIZNIH RAZMERAH 2.4.2020

primorska gospodarska zbornica


Današnje informacije:

  • Čakamo na sprejem Korona-zakona in končno besedilo (prečiščeno) naj bi dobili že jutri. Upam. Ko ga dobim, vam ga posredujem. Končne rešitve bomo potem komentirali v naslednjih dneh.
  • Kdor namerava dati del ali vse zaposlene na čakanje, naj ne pozabi, da je vloge treba posredovati do 5. aprila. Kasneje jih bo moč dopolnjevati, zato na ta datum ne pozabite. Možno je vlaganje v elektronski obliki. Vse povezave sem vam posredoval včeraj.
  • Dobili smo pojasnila FURS na naš poziv, naj vpelje moratorij na davčne inšpekcije v času krize. Ker odgovora niso objavili na njihovi spletni strani, vam ga ne morem v celoti posredovati. Kogar zanimajo podrobnosti – naj me kontaktira in mu bom z veseljem ustno posredoval, kar so zapisali.
  • Vedno več informacij iz Italije dobivamo, da se bodo nekatere gospodarske aktivnosti začele aktivirati že v prihodnjih dneh, prihodnji teden pa vedno več. Posledično lahko tudi od naše vlade pričakujemo, da bo sprostila poslovanje za vedno več gospodarskih branž. Hitrost bo seveda odvisna tudi od širitve virusa, števila obolelih in discipline pri samoizolaciji.

Bodite dobro, bodite zdravi.

Lepo vas pozdravljam

Robert Rakar

direktor

Deli s prijatelji

Zadnje aktivnosti