INFORMATOR PGZ V KRIZNIH RAZMERAH 27.3.2020

primorska gospodarska zbornica

Informacije:

V prvi priponki vam ponujam informacijo o pregledih Inšpektorata za delo. Če boste tudi v prihodnjih dneh in tednih delali, vas morda lahko nenadejano obiščejo.

Še enkrat o institutu višje sile. GZS bo članom lahko izdala potrdilo oziroma mnenje, da je v Sloveniji v času razglašene epidemije v Sloveniji bilo stanje »višje sile«. Morda bo komu v pomoč pri pojasnilih dobaviteljem ali kupcem, če pogodbenih obveznosti ne boste uspeli pravočasno izpolniti. Več v priponki.

Najbrž se strinjate, da je komunikacija znotraj kolektiva v kriznih časih še bolj pomembna in učinkovita, kot običajno. Prepričan sem, da ste stanje vašim sodelavcem dobro komunicirali. Kljub temu vam v branje prilagam en krajši priročnik, ki vam utegne priti prav tokrat ali kdaj drugič. Tretja priponka .

Številni ste spraševali, ali med oprostitve plačila dajatev državi spada tudi DDV. Odgovor je jasen: NE. DDV je treba v vsakem primeru plačati, lahko pa z vlogo ali s s pomočjo aplikacije eDavki na Furs naslovite zahtevo za odlog plačila oziroma za orbočno odplačevanje, ki ne sme biti daljše od 24 mesecev.

Še vedno nismo prejeli uradnega besedila »mega zakona«, ki ga vlada prav zdaj sprejema. Zato kakih podrobnosti ne morem deliti z vami. Vsekakor pa vam bom besedilo zakona poslal takoj, ko ga dobim. Upam, da še nocoj.

Če je še kdo med vami, ki išče ali potrebuje zaščitna sredstva, si lahko različne ponudnike in ponudbe (razkužila, rokavice, očala, maske) ogleda na povezavi https://www.gzs.si/koronavirus/vsebina/Posebna-ponudba-%C4%8Dlanov/Za%C5%A1%C4%8Ditna-oprema

Bodite dobro, bodite zdravi.

Lepo vas pozdravljam

Robert Rakar

direktor

Deli s prijatelji

Zadnje aktivnosti