Mednarodna konferenca SkillMe 2019 – Koper

Danes, 14. marca 2019 se je na Srednji tehnični šoli Koper med 9.00 in 14.00 uro odvijala mednarodna konferenca v okviru projekta SkillMe.EU, katere soorganizator je bila tudi Primorska gospodarska zbornica in Mestna občina Koper. Dogodka se je udeležilo 150 dijakov ter 100 učiteljev iz šestih držav; Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Bosne in Hercegovine ter Madžarske ter ključni predstavniki iz področij gospodarstva, podjetništva, izobraževanja oz. šolstva na lokalni in državni ravni. Dijaki iz smeri mehatronik, avtoserviser in strojni tehnik so se tudi udeležili dvournih praks pri obalnih podjetjih kot so avtocenter Jereb Izola in avtohiša Porsche Koper, Titusplus d.o.o., Hobby Commerce center in DAG d.o.o.

Cilj dogodka je bil predvsem še bolj tesno in na konkreten način povezati gospodarsko in šolsko sfero, zlasti na področju tehničnih smeri in poklicev, ki so danadanes še kako iskani in hkrati pomembni. Obenem je bil namen organizatorjev omogočiti dijakom vpogled tako v poslovni proces kot v proizvodnjo določenih primorskih podjetij, ki so se odločila sodelovati pri tovrstnem projektu.

Deli s prijatelji

Zadnje aktivnosti

»ABC PODJETNIŠTVA«

KOMU SO NAMENJENA? Usposabljanje je namenjeno vsem potencialnim podjetnikom in podjetnikom začetnikom. Namen je opolnomočiti vse podjetnike začetnike s strokovnimi vsebinami na začetku podjetniške poti, s posebnim poudarkom na podjetnicah

Preberite več »