Srečanje primorskih gospodarstvenikov ob zaključku leta 2018

V petek, 14. decembra 2018 je na sedežu Primorske gospodarske zbornice potekalo srečanje primorskih gospodarstvenikov, ki ga je zbornica pred iztekom uspešnega poslovnega leta organizirala v sodelovanju s Klubom gospodarstvenikov Slovenske Istre. Glavni gost dogodka je bil Tilen Božič, državni sekretar v kabinetu Ministrice za delo, družino in socialne zadeve RS, ki je prisotnim ponazoril nekaj ključnih dejstev, novosti in praktičnih primerov vezanih predvsem na temo minimalne plače, zaposlovanja tujih delavcev ter ukrepov za spodbujanje zaposlovanja.

Ob samem začetku je udeležence izzval s tezo, da “k dvigu minimalne plače ste največ prispevali prav gospodarstveniki”.  Dodal je, da delodajalci v zadnjih letih gospodarske rasti niso dvigovali plač, šele ko je ta problem postal političen, se ga tik pred volitvami rešili prav z dvigom. Božič prihodnji razvoj regije vidi predvsem v panogah, kot so industrija, logistika ter v izkoriščanju strateške lege, s poudarkom na razvoju turizma, vendar ne za “vsako ceno”, saj ta dejavnost je zelo občutljive narave, kar se vsako leto kaže predvsem pri veliki nezaposljivosti v času poletne sezone.

Deli s prijatelji

Zadnje aktivnosti

»ABC PODJETNIŠTVA«

KOMU SO NAMENJENA? Usposabljanje je namenjeno vsem potencialnim podjetnikom in podjetnikom začetnikom. Namen je opolnomočiti vse podjetnike začetnike s strokovnimi vsebinami na začetku podjetniške poti, s posebnim poudarkom na podjetnicah

Preberite več »