BIO HRANA

SEKTOR BIO/ORGANSKE HRANE - ODPIRANJE TRŽIŠČA ORGANSKE PREHRANE MED SLOVENIJO IN UKRAJINO

Glavni cilj projekta je povezovanje proizvajalcev ekološke hrane iz Slovenije s sorodnimi partnerji v Ukrajini. Cilj Primorske gospodarske zbornice je podpirati mednarodno poslovanje med lokalnimi podjetniki in podjetji s tujimi partnerji .

V Sloveniji se proizvodnja ekološke hrane povečuje po kakovosti in količini. Postopek certificiranja je na zelo visoki ravni, potrebno je tudi preveriti, kako se ekološka hrana prideluje, certificira in prodaja tudi v Ukrajini zato, da se lahko postavijo izhodišča za primerjavo.

Partner pri projektu gospodarska zbornica Sumy CCI si je zadnja leta prizadevala za spodbujanje ekološkega kmetijstva in razvoj podjetništva na podeželju regije Sumy. Uvedla je letni ekološki forum, v svoji strukturi je vzpostavila kmetijsko svetovalno službo in ima gorečo željo po razvoju dejavnosti na tem področju.

EU4Business je krovna pobuda, ki vključuje celovito podporo EU malim in srednje velikim podjetjem (MSP) v državah Vzhodnega partnerstva- Armeniji, Azerbajdžanu, Belorusiji, Gruziji, Moldaviji in Ukrajini. EU4Business podpira rast MSP-jev z izboljšanjem dostopa do financiranja in nudenjem storitev za razvoj poslovanja podjetij ter s spodbujanjem boljše ureditve poslovanja. V letu 2019 je v okviru pobude EU4Business prejelo podporo 78 995 malih in srednje velikih podjetij, ki so ustvarila dodatnih 1,3 milijarde EUR prihodkov in 117 254 novih delovnih mest, s čimer se je povečal njihov promet za 16,1 %, njihov izvoz pa se je posledično povečal za 5,9 %.

Trajanje projekta: 10.10.2021 – 10.2.2022

Preberite več na povezavi www.connectingcompanies.eu

Kontakt

Projekt podpira EU v okviru pobude EU4Business Connecting Companies.